Upoznajmo Zorana

Upoznajmo Zorana

Zoran Kosi, kao i mnogi njegovi prethodnici koje smo upoznali ovim putem, dugogodišnji je član Udruge (na)gluhih osoba Videatur. Projektu se priključio jer uz tumača znakovnog jezika mnoge životne situacije rješava lakše i bolje razumije primljene informacije.

Zoran je rođen 1981. godine u Đakovu. S dvije godine izgubio je sluh. Završio je školu u Centru za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj. Zoran u Zagrebu živi već 20 godina i radi kao kuhar u Kliničkom bolničkom centru Dubrava.

Od hobija Zoran navodi čitanje knjiga, izlete i slično.

Iako voli upoznavati nove ljude, družiti se i zabavljati, u ovo vrijeme pandemije i zabrane većih okupljanja, Zoran je morao smanjiti krug novih ljudi, te se druži s užim krugom bliskih ljudi. Tu naravno, spadaju i naši tumači s kojim je kroz godine suradnje razvio i prijateljski odnos.

Podsjetimo kako se i način pružanja usluge tumačenja u sklopu projekta Uključivanje gluhih i nagluhih osoba u zajednicu-vol.2 prilagodio novonastalim uvjetima uzrokovanim pandemijom i propisanim ograničenjima, pa se osim uživo, kako se do sad koristila, ista može koristiti i putem video poziva, te korištenjem raznih platformi za video komunikaciju.

Zoran, baš poput ostalih korisnika na projektu, uslugu tumačenja koristi i online u situacijama kad je to moguće.

Projekt je financirala EU iz ESF-a, OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u vrijednosti od 908.327,79 kn sa stopom sufinanciranja od 100%.

Zatvori izbornik