Upoznajmo voditelja projekta, Davora Slišurića

Upoznajmo voditelja projekta, Davora Slišurića

Davor Slišurić, voditelj projekta “Uključivanje gluhih i nagluhih osoba u zajednici-vol.2 ” i predsjednik Udruge (na)gluhih osoba Videatur rekao nam je nekoliko riječi o sebi i svom dosadašnjem iskustvu u radu na projektu, ali i u samoj Udruzi. Također je podijelio svoje mišljenje o benefitima ovog projekta za članove udruge, te pozvao iste da se pridruže ostalim projektima koje provodi Udruga.

U nastavku pročitajte što nam je Davor još ispričao:

Ja sam Davor Slišurić, rođen sam 26. rujna 1978. godine u Zagrebu. Imam 43. godine. Od samog rođenja sam gluha osoba i kao takav jedina gluha osoba u obitelji. Od malih nogu sam bio znatiželjno dijete i sve me je zanimalo. Pohađao sam vrtić u Suvagu, a osnovnu školu završio sam u OŠ Davorin Trstenjak u Zagrebu. Srednjoškolsko obrazovanje stekao sam u Trgovačko-ugostiteljskoj školi u Karlovcu gdje sam se obrazovao za kuhara. Radio sam u struci sve do 2012. godine kad sam se uključio u rad Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška gdje sam stekao jedno veliko iskustvo u radu udruga, te sam u rujnu 2015. preuzeo Udrugu (na)gluhih osoba Videatur kao predsjednik Udruge i vodim ju sve do sada. Udruga je do sad postigla velike rezultate zahvaljujući raznim projektima i programima. Uz pomoć svih djelatnika udruge svojim smo članovima omogućili korištenje različitih usluga osmišljenih prema njihovim stvarnim potrebama na što imamo pozitivne reakcije što mene uvelike obraduje. Vjerujem da ću i u budućnosti omogućavati nove projekte i imati nove projektne ideje za naše članstvo. Od svega volim putovati i upoznavati nove ljude, volim posjetiti nova mjesta gdje nisam bio. Jako volim čitati knjige i poslovice. Aktivan sam na društvenim mrežama kako poslovno, tako i privatno.

U projektu „Uključivanje gluhih i nagluhih u zajednicu“ – vol.2 sam radio kao voditelj projekta. O samom projektu rekao bi da je to najveći dobitak za gluhe i nagluhe. Veliko olakšanje u svakodnevnom životu i gluhi su se osjećali sigurnije kada su imali pomoć prevoditelja u njihovoj svakodnevnici. Korisnici su imali velike pohvale na projekt „Uključivanje gluhih i nagluhih u zajednicu“ – vol. 2 jer su imale kvalitetna tumače i prevoditelje, te koordinatora projekta koji se stvarno trudio da svim gluhim i nagluhim osobama se omogući kvalitetno i pravovremeno prevođenje. Ponekad je i sam uskakao u pomoć tumačima/ prevoditeljima HZJ.

Svi korisnici su sami izjasnili da žele da se takav projekt i projekti  slične tematike nastave u skorijoj budućnosti. Nadamo se da će slični natječaji svakako biti raspisani od strane ESF-a. Za kraj bih rekao nemojte misliti da smo završili s time nego ćemo svakako nastaviti raditi za dobrobit svih gluhih i nagluhih osoba te ispunjavati njihove želje za popunjavanjem slobodnog vremena kroz druge projekte koje nam nude ESF, ministarstva, JLS i donatori.

Želio bi se zahvaliti svim svojim sadašnjim i bivšim djelatnicima na lijepom radu i ugodnoj atmosferi te svim korisnicima projekta odnosno programa. 

Projekt je financirala EU iz ESF-a, OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u vrijednosti od 908.327,79 kn sa stopom sufinanciranja od 100%.

Zatvori izbornik