Upoznajmo Ivu

Upoznajmo Ivu

U sklopu projekta Uključivanje gluhih i nagluhih osoba u zajednicu vol.2, Udruga Videatur uslugu prevođenja na znakovni jezik pruža za 35 korisnika.

Jedna od korisnica usluge je i Iva.

Pa upoznajmo ju!

Ja sam Iva. Rođena sam 1971.godine u Slavoniji. Izgubila sam sluh, iz nepoznatih razloga, u trećoj godini života. Sa 4 godine se selim u Zagreb, skupa s obitelji, zbog rehabilitacije sluha i govora u sklopu vrtića ustanove SUVAG. Rehabilitacija se pokazala iznimno uspješnom, te je procijenjeno da mogu pohađati redovnu osnovnu školu koju i završavam 1986. godine.

Srednjoškolsko obrazovanje mi se  odvijalo u Centru za odgoj i obrazovanje u kulturi (današnja II. gimnazija u Zagrebu). Nakon položene mature 1990. godine upisujem Filozofski fakultet u Zagrebu, dvopredmetni studij povijesti i informatologije i 1997. diplomom stječem titulu diplomiranog povjesničara i informatologa, smjer bibliotekarstvo. Odslušala sam i dvogodišnji studij arhivistike.Tokom studija i nakon diplome sam radila razne honorarne poslove u raznim strukama, pa i u knjižničarstvu, te sam pohađala razne tečajeve kojima sam se dodatno obrazovala (primejrice, izrada web stranice i sl.)

Godinu i pol dana nakon diplome se zapošljavam na neodređeno u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu kao diplomirani knjižničar gdje i danas radim.

Par godina koristim usluge Udruge Videatur, za potrebe prevođenja, npr pri odlasku na pretrage u bolnicu, pri nekim sastancima,  predavanjima itd.

Podsjećamo, projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u iznosu od 908.327,79 HRK. Intenzitet potpore iznosi 100%.

Trajanje projekta je 28 mjeseci.

Odgovori

Zatvori izbornik