Upoznajmo Ivu

Upoznajmo Ivu

Nastavljamo i dalje upoznajemo korisnike projekta „Uključivanje gluhih i nagluhih osoba u zajednicu-vol.2.“

U mjesecu kolovozu upoznajemo svestranu i ambicioznu Ivu!

Iva je rođena 1984. godine u Karlovcu, od rođenja je nagluha.  Pohađala je redovnu osnovnu školu, nakon koje je upisala 12. gimnaziju.

Magistrirala je rehabilitaciju na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu,  nakon čega je  završila specijalistički postdiplomski studij na Ekonomskom fakultetu te je stekla titulu sveučilišni specijalist organizacije i menadžmenta.

Prvo radno iskustvo bilo je u Udruzi Zamisli za promicanje kvalitetnog obrazovanja osoba s invaliditetom, gdje je obavljala širok spektar poslova. Kasnije iskustvo je stjecala kao rehabilitator i koordinator na EU projektima u privatnoj firmi za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Od 2018. godine radi u Ustanovi za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom URIHO.

Iva je veoma aktivna članica koja je mnogobrojno sudjelovala i izlagala na brojnim konferencijama, skupovima i okruglim stolovima vezanim uz visoko obrazovanje, rad i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Također, stalna želja za osobnim razvojem potakla ju je da završi brojne dodatne edukacije profesionalnog razvoja (Poslovna informatika, Internet marketing, Edukator ID – osobna karta potencijala…) te stekne certifikat za konzultanta EU projekata.

Članica je u Upravnom odboru Udruge Videatur.

Začetnica je ideje i organiziranja usluge daktilografije za Gluhe osobe u Hrvatskoj kao još jednog sustava komunikacije uz znakovni jezik. Zagovarateljica je prava ostvarivanja mogućnosti samostalnog biranja načina komunikacije koji predstavlja istodobno prenošenje govornog jezika u pisani oblik.

Usluge prevoditelja znakovnog jezika koristi već tri godine na službenim sastancima, konferencijama, seminarima, predavanjima i u bolnicama, što joj je od velike pomoći.

Sada je majka osmomjesečnog sinčića te trenutno uživa u novopečenoj ulozi.

Projekt Uključivanje gluhih i nagluhih osoba u zajednicu-vol. 2 financirala je Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda sa 100% intenzitetom potpore.

Zatvori izbornik