Start-up i pokretanje vlastitog posla, posjet HUB-u 385
btr

Start-up i pokretanje vlastitog posla, posjet HUB-u 385

U sklopu projekta Centar kreativnih industrija, održano je predavanje iz start-up-a i pokretanja vlastitog posla za prvu grupu korisnika. Kako bi se polaznicima iz prve ruke dočarao svijet poduzetništva, organiziran je posjet u HUB385. Tamošnji zaposlenici i stanari, HUB385 opisuju kao dom developerima, kreativcima, inovatorima i poduzetnicima s ciljem promicanja inovacija, suradnje i razmjene znanja. Zajednički sa stručnjacima i mentorima organiziraju konferencije, radionice, meetup-e, hackathone, panele i promocije.

Projekt menadžerica Diana Mudrinić, koja je dio HUB385 zajednice već dugi niz godina, upoznala je naše polaznike s mogućnostima koje oni nude, ukoliko netko planira otvoriti svoju firmu. Objasnila je razliku između obrta i d.o.o-a, dobre i loše strane jednoga i drugoga, te uputila gdje i na koji način prikupiti potrebnu dokumetaciju i odabrati djelatnosti potrebne za pokretanje vlastitog posla. HUB385, osim podrške i edukacije, budućim poduzetnicima nudi i najam poslovnog prostora, odnosno stola koji se može koristiti po potrebi i prilagođeno potrebama poduzetnika.

Kako bi se polaznicima još vjernije prikazalo da pokretanje vlastitog posla nije nemoguća misija, mladi poduzetnik, arhitekt Ante, koji u prostorijama HUB-a iznajmljuje poslovni prostor, ispričao je polaznicima svoj put od ideje do pokretanja vlastite firme. Ante je vrlo pristupačno i na laički način obajsnio na što je pazio i koje je korake poduzeo kako bi njegova firma poslovala uspješno. Polaznici su razmjenili svoje postojeće ideje, dok su neki, inspirirani Antinom i Dijaninom pričom, dobili i nove, svježe ideje. Polaznici su naučili i kako napisati poslovni plan.

Uz predavanje organizirano je i razgledavanje HUB-a.

Od hrpe dobivenih informacija, vjerujemo da je zasigurno neka i promaknula, stoga ovdje navodimo par korisnih web stranica na kojima se  može osvježiti znanje:

Mjere.hr

Plavi ured

Hitro.hr

Erasmus za mlade poduzetnike

Coursera

Futurelearn

i naravno, stranicu HUB385 na kojoj se također mogu pronaći mnoge korisne informacije.Odgovori

Zatvori izbornik