Potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „ Nekativni NEET-ovci i OSI ponovo na tržištu rada“

Potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „ Nekativni NEET-ovci i OSI ponovo na tržištu rada“

Dana, 6. srpnja 2021. u 11:00 sati u Zagrebu u Hotelu Internacional potpisani su Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte iz Poziva „Pronađi me!“-provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu.

Ugovore je potpisnicima uručio ministar Josip Aladrović.

Ukupno je potpisan 31 projekt u vrijednosti od 50.079.835,73 kn, od čega bespovratna sredstva iznose 50.000.000,00 kn.

Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsjednik Udruge (na)gluhih osoba Videatur, Davor Slišurić, koji je potpisao dvogodišnji ugovor za projekt „ Nekativni NEET-ovci i OSI ponovo na tržištu rada“. Vrijednost projekta iznosi 1.916.880,00 kn, a stopa sufinanciranja je 100%.

Projekt za cilj ima omogućiti neaktivnim NEET osobama pristup tržištu rada, te ih osnažiti da aktivno u njemu sudjeluju. Tijekom trajanja projekta provest će se aktivnosti dosega, informiranja i obrazovanja za 15 osoba sa statusom NEET, te će se kroz provedbu ciljanih programa povećati njihova zapošljivost.

Projekt će obuhvatiti i one najudaljenije od tržišta rada poput liječenih ovisnika, osoba s invaliditetom i mlađih od 25 godina, te će se kroz provedbu svih aktivnosti voditi pricipima nediskriminacije po svim osnovama i svima će se osigurati jednak pristup.

Provedbom ovog projekta doprinijet će se povećanju dosega onih najudaljenijih s tržišta rada, njihovoj  inkluziji, te povećanju zapošljivosti marginaliziranih skupina.

Projekt je financirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.

Zatvori izbornik